28 January 2015

London walks: Richmond Park



Richmond park was on my list for a long time but I don't know why I have never found the time to go. Until last week. We were super lucky with the weather. January in London is not really nice. No snow (and I really miss that!) but it can still be really cold, it is sunny but really windy and it rains occasionally. But last Saturday was really beautiful. Still bit cold, but sunny all day. I didn't feel like waking up, I must admit, but thanks God M. made me get of the bed and we decided to go to Richmond. For the first time of my life. 
It took us one hour to get there from north London, maybe more as we had to walk from the tube station, but it was a nice walk. I felt like we are out of London. And I feel like I want to live in Richmond one day. The park itself is just huge, we spent there around four hours, walking, enjoying a day out of the chaotic city centre. As the weather was nice we could see the city, actually. The best thing about Richmond? The deers! There are about 300 of them living in the park and you don't really need to keep looking for them, you will just meet them. We spent several minutes standing by and watching them. That really made my day. As well as the cute little parrots flying around. 
So, if you are looking for a piece of nature in London, Richmond is the place. Don't forget to bring some bread for the ducks and swans...



_____________________________________________________________________________

Richmond jsem chtěla navšívit už hodně dlouho, ale nějak jsem si nikdy nenašla čas. Až konečně minulý víkend. Měli jsmě hodně velké štěstí na počasí. Leden v Londýně není zrovna dvarkát krásný. Žádný sníh (a to mi hodně chybí), ale stále je dost chladno, svítí sluníčko, ale fouká a sem tam zaprší. Ale minulá sobota byla překrásná. Studená, to ano, ale slunečná. Nechtělo se mi klasicky vstávat, ale ale díky bohu M. mě donutil a rozhodli jsme se vyrazit právě do Richmondu. 
Trvalo nám to hodninu, než jsme se tam ze severního Londýna dostali. Vlastně možná ještě trochu dýl, protože ze stanice metra se musí ještě pěšky. Ale byla to moc hezká procházka. Cítili jsme jako by jsme ani nebyli v Londýně. A hlavně jsem se do Richmondu zamilovala, umím si dost dobře představit tady žít. Park samotný je obří, procházeli jsme se tam snad čtyři hodiny a užívali jsme si klidu mimo chaotické centrum Londýna. Které jsme mimocodem viděli v dálce, jak bylo jasno. A co je na Richmondu nejlepší? Jeleni. Žijí jich tu volně zhruba tři stovky. Nemusíte je nikde složitě hledat, potkáte je skoro na každém rohu. Strávili jsme pěknou chvíli tím, že jsme je jen pozorovali. Úžasný zážitek. Plus roztomilí papoušci poletující všude kolem. 
Takže jestli hledáte větší kousek přírody v Londýně, Richmond je to místo. A nezapoměňte si vzít nějaké pečivo pro kačeny a labutě...
















No comments:

Post a Comment