13 December 2013

Waitakere: Upper Nihotupu Dam


Minulý víkend se v Aucklandu udělalo krásně! S počasím to tady nění žádná sláva, během jednoho dne se tu vystřídají všechny čtyři roční období a na předpověď se tu moc spoléhat nedá. Každopádně jsme ráno z okna uviděli sluníčko, tak jsme vyrazili. Dobrá věc na Zélandu je ta, že tady máte vždycky kousek do přírody! A tím nemyslím jen nějaký parčík! Najde se tu pořádná džungle! A jelikož jsme milovníci zdejších stromů, do jedné jsme se vypravili! 



Když jsme dorazili na místo - zvolili jsme stezku k Nihotupu přehradě - s počasím už to tak hezky nevypadalo. Lilo jako z konve, takže jsme několik minut proseděli v autě a čekali, až se vyjasní, nebo alespoň přestane ten obří slejvák. Vyrazili jsme za malého deštíku. 




Profesionál! 


Další výborná věc na Novém Zélandu - skoro vždy tam budete sami! Nikde žádné davy turistů nebo rodinky s dětmi. 



Poslední momenty bez deště! Sešli jsme ze stezky a našli překrásné vodopády! 



Opravdová džungle! 


Tady už pršelo tolik, že ani naše fešné pláštěnky nepomohly! Ale pokračujeme v cestě, přehrada má být už jen pár minut chůze. Nejsme z cukru!



Pohled hezký i za deště.


Cestou tam - na rozdíl od cesty zpět - ještě tolik nefoukalo a ten slejvák byl celkem sranda! 


Bylo to horší a horší! Už ani ta přehrada nebyla v tom dešti a nečasu vidět. 


Přestávalo se nám to líbit. 


Dorazili jsme! Ovšem už jsme byli promočení na kost a začalo foukat, takže nám byla pořádná zima! Rychle jsme vycvakli přehradu - viz níže - posilnili se českými HORALKAMI (nedávno dorazil balík z ČR) a rychle jsme utíkali zpět! 







No comments:

Post a Comment