8 January 2014

Kerosene creek


Na Novém Zélandu je jen hrstka věcí, které si člověk dopřeje zadarmo. Ale dají se najít. Mnohdy je člověk nevygooglí, chce to spíše radu od známého. Kerosene Creek nám poradila naše spolubydlící, když jsme doma v obývaku marně googlili nějaké finančně únosné hot poools. Jedny jsme našli, v Tokaanu, ale jednalo se spíše o bazény než o něco přírodního. Shana nám poradila a poradila nám výborně! 


Kerosene Creek je pár kilometrů na sever od Taupa, tedy naším směrem od Tongarira. Po přechodu Tongarira jsme byli tak zmožení, že nám relax v horkém potoce přišel vhod. Creek se nachází na konci jedné prašné cesty, v lese. Jak jsme byli varováni, nenechávat v autě nic, co by mělo nějakou cenu, krade se tady běžně - to mi tedy celé koupání akorát znechutilo, protože jsme celou dobu trnula hrůzou, jestli nám někdo nerozbije okýnko. 
Každopádně jsme to riskli, auto zaparkovali na menším parkovišti (kde jsme tak tak našli místo, protože bylo okolo šesté večerní, kdy je tady narváno) a po lesní cestě jsme se vydali k potoku, kde byl jeden menší bazán za druhým a na úplném konci jeden větší, s vodopádem. Nádherný odpočinkový večer. (Auto to přežilo)




No comments:

Post a Comment